Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Támogató és tiszteletbeli tagok

2012.08.28

Egyesületünk szeretettel vár soraiba „Tiszteletbeli” és „Támogatói” tagokat.

 

Támogató tag lehet bármely természetes személy, jogi személyiséggel rendelkező, vagy nem jogi személy szervezet, aki az egyesület alapszabályát és célját elfogadja, az egyesületet anyagi és egyéb eszközzel támogatja.

 

 

Tiszteletbeli tag az a természetes személy lehet, aki az egyesület céljait rendszeresen támogatja és a közgyűlés ilyen címet adományoz neki. Az egyesület „Ügyvivő Testülete” az egyesület tiszteletbeli tagjának kérheti fel a szellemi közélet prominens személyiségeit. A tiszteletbeli tagok személye garancia az egyesület szakmai tevékenységének magas színvonalára. A tiszteletbeli tagok nem kötelezhetőek semmilyen tevékenységre az egyesülettel kapcsolatban, így semmilyen anyagi segítségnyújtásra sem. A tiszteletbeli tagok nem kötelezhetőek az éves tagdíj befizetésére. A tiszteletbeli tagság annak a jelölt általi írásbeli elfogadásával jön létre.

 

A támogató és tiszteletbeli tagnak szavazati joga nincs, tisztséget nem tölthet be, de a közgyűlés ülésén javaslattételi, tanácskozási joggal részt vehet. Részt vehet továbbá az egyesület rendezvényein, konferenciáin, továbbá az egyesület törvénysértő határozat ellen jogorvoslattal élhet.

 

A támogató és a tiszteletbeli tagok jogai:

- az egyesület tevékenységének véleményezése,

- az egyesület szakmai terveinek a felül bírálata, és az Ügyvivő Testület felszólítása azok újragondolására,

- az egyesület éves beszámolójának a véleményezése.

 

A támogató és a tiszteletbeli tagok kötelezettségei:

- közreműködés, illetve az egyesületi célkitűzés megvalósításának segítése,

- az alapszabály és az egyéb az alapszabályban rögzített módon elfogadott belső szabályzat rendelkezéseinek megtartása.

 

Mindazon rendelkezéseknél, ahol a „tag” kifejezés szerepel, csupán az egyesület aktív tagját kell érteni, a támogató és tiszteletbeli tagokra vonatkozó eltérő rendelkezések mindig pontosan tartalmazzák a „támogató tag”,  „tiszteletbeli tag” kifejezést.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.